Terugblik LINDA.festival 2018: het leukste verjaardagsfeestje ooit

Afgelopen weekend vierden we de vijftiende verjaardag van LINDA. en hoé. Het was zaterdag en zondag een groot feest op LINDA.festival in Zaandam.

We blikken samen met jou nog even terug op dit topweekend.

Jarige Job
Op haar eigen verjaardagsfeestje mocht Linda de Mol natuurlijk niet ontbreken. Op de mainstage werd Linda op beide festivaldagen live geïnterviewd door Antoinnette Scheulderman. Over de verhalen achter de covers en haar editorials, maar ook over botox, afvallen en de bruiloft van haar neefje Johnny.

Kutcakes, piemels pimpen en vagina’s breien
Nieuw en niet te missen op LINDA.festival was de Tuin der Lusten. En niet in de laatste plaats door de workshops. Net als vorige jaren was de aftrekcursus weer een grote hit, maar ook de workshops piemels pimpen (met onze Bobbi Eden), kutcakes versieren, erotisch borduren en piemels haken en vagina’s breien zaten ook in no time vol.

Levenslessen
Het LINDA.festival-publiek kwam niet alleen voor de hilarische workshops, er was ook plek voor het serieuzere werk. Patricia Paay vertelde op zondag in de kas over online shaming en de lessen die ze daar uit trok. “Jonge meiden die zichzelf fotograferen in hun bh’tjes zijn bloedlink bezig. Wees voorzichtig, want vandaag vertrouw je iemand, maar morgen niet meer.” Ook Olcay Gulsen deed haar verhaal over haar faillissement en over hoe ze weer opkrabbelde.

Feesttent
Net als vorig jaar zetten José en Belinda de feesttent weer op z’n kop met hun hysterisch leuke bingo en heerlijke meezingers. Ook namen de schrijvers Saskia Noort, Georgina Verbaan en Stella Bergsma je in de feesttent op eigen wijze mee naar de wereld van Tinderdaten, drank, sex, mannen en twijfel.

Muziek op de mainstage
Soepele heupen of niet, op én voor de mainstage ging het helemaal los. Natuurlijk tijdens de dansles van Juvat, die de festivalbezoekers in een half uur een choreografie leerde. Maar ook tijdens de optredens van Ali B, de Edwin Evers Band en de prachtige Adele-nummers van Lisa Lois.

Met z’n vijftienen naar Kenia
Tijdens LINDA.festival werd een emotionele Sophie uit alle inzendingen verkozen als winnaar van de reis naar Kenia. Uit handen van Linda de Mol ontving ze een TUI-reischeque voor een bijzondere trip naar Kenia met veertien vrienden. Een dikverdiende prijs die haar door iedereen van harte gegund werd.

Teveel op om te noemen
En dan vergeten we nog Heleen van Rooijen die vertelde hoe we een sexdagboek kunnen bijhouden en de modelessen van Fiona Hering en Fred van Leer. Plus de vintage vondsten in de containers en de leukste shops in de LINDA.markt. En natuurlijk de wel heel bijzondere trouwambtenaar Jan Versteegh en de meet & greets met LINDA.meiden-hoofdredacteur Yara Michels en de meiden van Blonde Tigers en Queen of Jetlags

Wat was LINDA.festival weer geweldig en wat hebben we genoten.

8 oktober 2018