Koop tickets

5 x waargebeurde Dixie-ellende (waar je op het LINDA.festival niet bang voor hoeft te zijn)

Hoewel dat op het LINDA.festival wel het laatste is waar je je druk om moet maken, bestaan er de vreselijkste horrorverhalen over toiletbezoeken op festivals.

Het kan altijd erger
Wij zetten er een aantal voor je op een rij, zodat je de schone, frisse kleine kamertjes en de zalige zeep bij de wastafels op onze feestlocatie straks nét even wat meer zult waarderen. Geen need-to-knowinformatie natuurlijk, maar daarom niet minder vermakelijk.

1. Ai, 'gat' het?
In 2009 kwam er in Groot-Britannië een vrouw met haar hoofd vast te zitten in 'de pot', nadat ze haar tas erin had laten vallen. Een genânt verhaal waar uiteindelijk de brandweer aan te pas moest komen. Tja, zonder je treinkaartje, sleutels en telefoon naar buiten lopen is ook zo wat...

2. Verrassing van een viezerik
In 2012 kreeg een vrouw op het Hanuman Yoga Festivalin Boulder, Colorado, de schrik van haar leven toen ze de bril van een toilet omhoog deed en - jawel - een man in de afvaltank zag zitten. De man, van wie we voor je eigen bestwil maar even niet bespreken hoe hij er uitzag (en rook), sprong daarop uit de dixie en maakte zich zo snel hij kon uit de voeten. Godzijdank kon de viezerik door bewakers snel worden gepakt - hij viel uiteraard behoorlijk op tussen de rest van de festivalgangers.

3. 'Modderstroom'
In 2005 kwam de regen met bakken uit de hemel op het Britse festival Glastonbury. Daardoor was de grond zo drassig, glibberig, zacht en modderig geworden, dat er behalve een bar ook enkele festivaltoiletten plots half in de grond verdwenen en omvielen. Wat er vervolgens voorbijdreef over het festivalterrein... We zullen je de details besparen.

4. Trainspotting
Op de Oregon Country Fair kwam ooit eens een man vast te zitten in het gat van een dixietoilet, nadat-ie daar was ingedoken tijdens zijn zoektocht naar drugs. Gezien zijn actie en de situatie waarin hij belandde, vragen we ons af of hij de drugs waar hij naar zocht misschien per ongeluk niet al op had. Raar verhaal? Deze door de beveiliging gemaakte bizarre foto bewijst dat het écht gebeurd is.

5. Achter slot en grendel
Opgesloten worden in een dixie. Ach, het kan de beste overkomen. Zo ook de wereldberoemde dj Calvin Harris. Op Camp Bestival in Engeland dachten de mannen van de ska-band Madness grappig te zijn door tijdens zijn toiletbezoek de deur te barricaderen. En zorg dan maar eens dat iemand je hoort terwijl er meters verder snoeihairde muziek uit de speakers het festivalterrein op schalt. 

Een dag samen met je vriendinnen lachen, proeven, shoppen en feesten? Kom naar het LINDA.festival op 29 en 30 september. Koop je tickets hier. 

Bron: Gigwise | Beeld: Getty Images

31 augustus 2018