Koop tickets

5 x verschillende types festival-vriendinnen

Het aftellen is nu écht begonnen! Aankomend weekend vindt het LINDA.festival plaats op het Hembrugterrein in Zaandam. Dat mag je - geloof ons - natuurlijk niet missen. Nu is de vraag: wie neem je mee op zo'n dag genieten?

Wij zetten een aantal types festival-vriendinnen op een rij, zodat jij de ultieme vriendinnengroep kunt samenstellen voor een onvergetelijke dag uit.

1. De planner

Er is er altijd één die van tevoren het hele programma van boven tot onder doorneemt - het liefst zo'n tien keer, zodat ze zeker weet dat ze nergens overheen gelezen heeft. Van tevoren staat al vast hoe laat en hoe jullie richting het festival vertrekken, bij welke shops er gescoord gaat worden, bij welk optreden jullie vooraan staan en welke foodtrucks jullie aandoen voor de lunch, het tussendoortje, het diner én het toetje. Tja, zo blijft er weinig spontaniteit over, zou je zeggen, maar daar kun jij natuurlijk weer balans in aanbrengen. Bovendien, is het niet heerlijk dat iemand je ál het uitzoekwerk uit handen neemt? 

2. De danser

We kennen allemaal wel een swinger. En dan doelen we op de muziekliefhebber, in dit geval. Of het nu voor het grote podium is tijdens een tof optreden, in onze karaokebar of zelfs stiekem om de hoek van de workshop 'Ukelele spelen'; deze festivalganger kan niet stil blijven zitten en móet met de voetjes van de vloer. Het hoogtepunt op het festival is dan ook zonder twijfel 'Dansen met Juvat' op onze main stage (logisch trouwens, want hállo, heb je deze man weleens goed bekeken?). Eén voordeel: ze is zó in haar element met al het muzikale vermaak, dat jullie haar zonder schuldgevoel prima even alleen kunnen laten voor een uitgebreide ronde over het terrein - er is immers zo veel meer te doen. 

3. De eeuwige te-laat-komer

Tja... als je een festivalkaartje koopt, wil je natuurlijk alles uit de dag halen. Pas halverwege de middag aankomen omdat die ene vriendin een ramp in plannen is en van de termen 'op tijd komen' en 'opschieten' nog nooit gehoord heeft, is dan een beetje een domper. Klinkt een dergelijk scenario je bekend in de oren? Neem dan op tijd maatregelen voor het laatste weekend van september. Bespreek van tevoren wat jullie aandoen en zorg bijvoorbeeld dat je háár ophaalt in plaats van andersom, zodat je haar - desnoods nog met de krulspelden in het haar - de auto in kunt sleuren. Eenmaal op het festivalterrein hobbel je gewoon achter vriendin 1 aan, dan weet je zeker dat niets hoeft te missen.

4. De drinker

Jij wil even over de LINDA.markt, je vriendin heeft een comfy stoel bij de koffiebar bemachtigd. Jij hebt besloten lekker dichtbij het podium te staan wanneer Linda de Mol daar verschijnt, maar je vriendin besluit alles - onder het genot van een drankje - prima mee te kunnen krijgen vanaf een terras in de buurt. Jullie willen dolgraag los tijdens het 'Dansen met Juvat', maar je vriendin blijft toch liever rustig staan, want o wee dat de wijn over de rand van haar glas vliegt. Jup, haar festivaldag hoeft niet zo uitbundig; zo lang ze kan genieten met een drankje, is ze happy. Helemaal prima natuurlijk, maar zorg wel dat je daardoor niet alles wat je graag zou willen zien of doen, misloopt. Je kunt heus zelf even op pad als zij dat niet ziet zitten - zij vermaakt zich wel.

5. De FOMO-vriendin

Waar de één de hele dag op één plek kan relaxen en dan spreekt van een topdag, is een bezoek aan het LINDA.festival voor de ander niet geslaagd als ze niet álles heeft gezien, gedaan of geproefd. We hebben het over het zogenoemde FOMO-geval, de vriendin met Fear Of Missing Out. Natuurlijk wil je zoveel mogelijk meemaken van alles op het terrein, maar er is nu eenmaal héél veel te doen op het terrein, dus de kans bestaat dat je niet overal iets van meekrijgt. Dus zorg dat je af en toe op de rem trapt en hier en daar echt even de tijd neemt om te genieten. 's Avonds thuiskomen met de tong op je schoenen en slechts flitsen als herinneringen omdat je van bijna alles slechts een fractie hebt meegekregen, da's natuurlijk eeuwig zonde.

Een dag samen met je vriendinnen lachen, proeven, shoppen en feesten? Kom naar het LINDA.festival op 29 en 30 september. Koop je tickets hier. 

24 september 2018